Frankfurt - Frankfurt
Frankfurt

Qyteti ynë

Për Ju kam nevojë! Nga shpirtrat që kam thirrur Zotëria të më shëtojë! '. Shumë njerëz i dinë këto vargje nga koha kur ishin nxënësit, kur recitonin poezinë 'Apprentice e Sorcerer' (Nxënësi i Magjistarit) nga Johann Wolfgang von Goethe. Poema ende dhe sot është e preferuar nga shumica e mësuesve gjermanë, Johann Wolfgang von Goethe është personaliteti më i famshëm i lindur në Frankfurt. Shumë vende publike kanë marrë emrin e tij dhe ai është ende shkaku kryesor prej të cilit Gjermania quhet 'toka e poetëve dhe mendimtarëve'.

Duke klikuar mbi buton ju largoheni nga faqja jonë e website.