Remscheid - Remscheid
Remscheid

Qyteti ynë

Kur njerëzit sot dëgjojnë fjalën 'fizikant', gjëja e parë që u vjen ndër mënd me siguri është 'The Big Bang Theory' dhe personazhet e tij kryesor Sheldon, Leonard, Howard dhe Rajesh. Një pionier i fizikës që njerëzit kanë prirje të harrojë është Wilhelm Conrad Röntgen. Fituesi i çmimit Nobel i cili ka lindur në Remscheid dhe ka shpikur rrezet X. Duke qenë një fizikant romantik, ai e bindi gruan e tij që të ishte objekt i testimit të kësaj metode të re. Ndërsa ai i bënte radiografi dores, kockat e saj u bënë të dukshme për herë të parë ne histori.

Zbulo

Duke klikuar mbi buton ju largoheni nga faqja jonë e website.